Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της «Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας», υπό την Προεδρεία του (Προέδρου Δ.Σ.), κ. Βασιλείου Γιωτόπουλου και την αρωγή του Γραμματέα (Γραμματέα Δ.Σ.), κ. Ελευθερίου Φωτόπουλου.

Το πρώτο μέρος της Κλειστής Συνεδρίας αφορούσε στις διεργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με τη συμμετοχή των Μελών της Ένωσης, ενώ το δεύτερο μέρος της Ανοικτής Συνεδρίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Μελών, προσκεκλημένων και εκπροσώπων Τύπου και Φορέων.

Η Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε από την αθρόα και ενεργή συμμετοχή των Μελών, αλλά και συγγενών φορέων της Ένωσης, οι οποίοι την τίμησαν με την παρουσία και τους χαιρετισμούς τους.

Στα πλαίσια των τακτικών εργασιών της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων του έτους 2023 και ο προγραμματισμός του έτους 2024 ενώ εγκρίθηκε ο οικονομικό απολογισμός και προγραμματισμός για τα έτη 2023 και 2024 αντίστοιχα. Στο τέλος των διεργασιών τα μέλη παρακολούθησαν την παρουσίαση του Κανονισμού ΕΕ αριθμ. 573/2024  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα φθοριούχα  αέρια  του  θερμοκηπίου, του κ. Χρήστου Γκέκα, Μέλους Δ.Σ. και ΑS Spec In & Academy Asst. Manager LG ELECTRONICS HELLAS S.A. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και διατυπώθηκαν προτάσεις από τα μέλη της Ένωσης.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η Ανοικτή Συνεδρία, με προσκεκλημένους, εκπροσώπους συγγενών φορέων, Μέσων Ενημέρωσης του κλάδου και ομιλητών.

Εκπρόσωποι φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς προς το σώμα της Γ.Σ. και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και συντονισμό δράσεων μεταξύ των διαφορετικών κλαδικών φορέων στον χώρο της Θέρμανσης και Ενέργειας. Την «Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (Ε.Β.Η.Ε.)», εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας κ. Γεώργιος Μελισσαρόπουλος και το μέλος ΔΣ κ. Ηλίας Καστρίσιος ενώ την «Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας» (Ο.Β.Υ.Ε.) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κ. Δημήτριος Βαργιάμης.

Στην ανοικτή εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ακούστηκαν ομιλίες προσκεκλημένων σε θέματα ευρύτερου αλλά και κλαδικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Αγραπιδάς Κων/νος, Γενικός Δ/ντης Εργασιακών Σχέσεων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία Υπουργείου Εργασίας παρουσίαση το εργαλείο της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Στη συνέχεια τα μέλη παρακολούθησαν την Μάκρο-Ανάλυση PEST (Political Economic Social Technological) των παραγόντων που επηρεάζουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι παγκοσμίως από τον κ. Ελευθέριο Βλαχογιάννη Head of Transaction Banking – AGM Eurobank και την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου Head of ESG Eurobank ενημερώνοντας τα μέλη για την επίδραση των κριτηρίων ESG στον κλάδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ακολούθησε δεξίωση.