Το Σωματείο Πιστοποιημένων Πτυχιούχων Μηχανικών και Τεχνικών Ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων (ΣΩΠΙΜΗΨΥΚ) είχε φέτος την τιμή να φιλοξενεί στις 12 και 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Mariott Athens, την Εαρινή Γενική Συνέλευση 2022 του Πανευρωπαϊκού Σωματείου Εργοληπτών Ψύξης, Κλιματισμού και Αντλιών Θερμότητας (AREA). Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικών διαδικτυακών συνελεύσεων, η Ελλάδα επιλέχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός για την πρώτη δια ζώσης συνέλευση στην μετά covid εποχή.

Συζητήθηκαν πολλαπλά επίκαιρα θέματα, μεταξύ των οποίων και ο νέος κανονισμός FGAS που πρόκειται να δημοσιευθεί πολύ σύντομα και να αντικαταστήσει των σημερινό ΕΚ517/2014. Η AREAείναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στη διαμόρφωση νέων νομοθεσιών που έχουν ως πεδίο εφαρμογής το ευρύτερο πεδίο της ψύξης και του περιβάλλοντος.

Το αποκορύφωμα της συνέλευσης ήταν οι εκλογές νέου διοικητικού συμβουλίου και προέδρων των επιτροπών εργασίας. Ο πρόεδρος του ΣΩΠΙΜΥΨΗΚ, Θάνος Μπίρης, είχε την τιμή να επιλεχθεί παμψηφεί για δεύτερη φορά στη θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της AREA επιλέχθηκαν για τις 2 από τις 4 επιτροπές εργασίας πρόεδροι από την ίδια χώρα και μάλιστα από την Ελλάδα, μια κίνηση που υποδεικνύει ιδιαίτερο σεβασμό προς το έργο που επιτελεί η χώρα μας στις προσπάθειες της AREA. Για την επιτροπή «Ανθρώπινου δυναμικού», ίσως την σημαντικότερη επιτροπή που επηρεάζει τις ευρωπαϊκές προοπτικές και νομοθεσίες που αφορούν το επάγγελμα του ψυκτικού, πρόεδρος επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Θάνος Μπίρης. Για την επιτροπή της «Αειφόρου καινοτομίας», μιας επιτροπής που συνεισφέρει στην ευρύτερη κλιματική και ενεργειακή νομοθεσία, επιλέχθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΩΠΙΜΗΨΥΚ, Δημήτρης Ταΐρης.

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου διοργανώθηκε μεγαλόπρεπο Ελληνικό Γλέντι σε ιδιαίτερο εστιατόριο της Γλυφάδας προς τιμήν των Ευρωπαίων φίλων μας. Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε και η συμμετοχή στην παρέα μας μελών άλλων Σωματείων Ψυκτικών της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AREA  και το πλούσιο έργο που επιτελεί μπορείτε να επισκεφθείτε το www.area-eur.be

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΩΠΙΜΥΨΗΚ και τις δράσεις του μπορείτε να επισκεφθείτε το www.hufgas.gr