Την Πέμπτη 20.06.2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση καθορισμού χάρτη ενεργειών για τον Κανονισμό Ε.Ε. 573/2024 για τα φθοριούχα αέρια παρουσία εκπροσώπων της ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε. και της Ο.Ψ.Ε.. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανές κοινές δράσεις για την εκπαίδευση των τεχνικών εγκαταστατών σε θέματα ασφαλείας των νέων ψυκτικών μέσων.

Οι εκπρόσωποι της Ο.Ψ.Ε. ενημέρωσαν τους παρισταμένους ότι η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) και με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ) σχεδίασαν ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των ικανοτήτων των Ψυκτικών στη διαχείριση και συντήρηση συστημάτων ψύξης, κλιματισμού και αντλιών θερμότητας, καθώς και στην ορθή χρήση φυσικών ψυκτικών ρευστών στα πλαίσια του νέου Κανονισμού (EU) 2024/573, ο οποίος απαιτεί την πιστοποίηση φυσικών και νομικών προσώπων που ασχολούνται με τη διαχείριση φθοριούχων αερίων θερμοκηπίου και των εναλλακτικών τους. Οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους θα λαμβάνουν και βεβαίωση κατάρτισης.

Η ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε. δήλωσε την υποστήριξή της σε αυτή την πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στις εκπαιδευτικές της στοχεύσεις, και παράλληλα δήλωσε την πρόθεσή της να συνδράμει με τεχνογνωσία και υποστηρικτικό υλικό στην σύνταξη του οδηγού κατάρτισης, εφόσον απαιτηθεί.