Η Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) ανακοινώνει τη νέα προσθήκη στη σειρά αντλιών θερμότητας EHS, τη νέα αντλία θερμότητας με ψυκτικό μέσο R290 και ενσωματωμένο ψυχροστάσιο που προσφέρει μια νέα οικιακή λύση.

Η EHS Mono R290 πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τη θέρμανση του σπιτιού, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής που ενισχύει την άνεση.

Το ψυκτικό R290 έχει χαμηλό Δυναμικό Υπερθέρμανσης του Πλανήτη (GWP) μόλις 3 σε σύγκριση με άλλα ψυκτικά όπως το R32 (=675) και R410A (=2088). Η αντλία EHS Mono R290 διατίθεται σε ένα ευρύτερο φάσμα αποδόσεων για διαφορετικές απαιτήσεις – 5, 8, 12 και 16 kW. Συγκεκριμένα, οι μονάδες 5 και 8 kW έχουν ύψος μόνο 850 mm, σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες μονάδες 12 και 16 kW που έχουν ύψος περίπου 1000 mm. Συμπληρώνει κάθε υπαίθριο χώρο διαβίωσης με τον κομψό και συμπαγή σχεδιασμό της.

Η νέα αντλία EHS Mono R290 διαθέτει υδραυλικά μέρη, όπως ο κυκλοφορητής και το δοχείο διαστολής, που περιλαμβάνονται στην εξωτερική μονάδα, καθώς και το σύστημα ελέγχου και Wi-Fi. Το συγκεκριμένο μοντέλο συμβάλλει στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης και απαιτεί λιγότερο εσωτερικό χώρο, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο (EHSMonoStandard) καθιστώντας το ιδανικό για όσους αναζητούν μία λύση που να εγκαθίσταται εύκολα και να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.

 

Θερμοκρασία ζεστού νερού

Αρκετά βασικά χαρακτηριστικά καθιστούν την EHS Mono R290, μία κατάλληλη επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικιών. Για παράδειγμα, το ψυκτικό R290 έχει εξαιρετικά χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) 3 (σε σύγκριση με το GWP άλλων τεχνολογιών ψυκτικού μέσου όπως το R32 (675)). Προσφέρει τεχνολογία αιχμής που ενισχύει την άνεση, με το ψυκτικό να προσφέρει χαμηλό Δυναμικό Υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) και παρέχει σταθερή παροχή υψηλής θερμοκρασίας ζεστού νερού, που φτάνει έως και τους 75 °C1. Αυτό δυνητικά το καθιστά κατάλληλη αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης για κατοικίες που εξαρτώνται από συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα.

Επιπλέον, η αντλία EHS Mono R290 διαθέτει διευρυμένη επιφάνεια μεταφοράς θερμότητας έως και 39,6%2 μεγαλύτερη για να βοηθήσει στην γρήγορη ανταλλαγή θερμότητας και τα ενισχυμένα εξαρτήματα του συμπιεστή έχουν την ικανότητα να αντέχουν υψηλότερη πίεση που απαιτείται για τη δημιουργία θερμότερου νερού.

Διαθέτει αξιόπιστη απόδοση θέρμανσης, επιτρέποντάς του να προσφέρει απόδοση θέρμανσης 100% σε θερμοκρασίες έως -10°C3. Επιτρέπει επίσης την παραγωγή ζεστού νερού οικιακής ρήσης στους 70°C όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι από -10 έως 43°C4 θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς τη χρήση του ενισχυτή θέρμανσης, ενώ παράγεται ζεστό νερό χρήσης τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ο ManuelSanchezSanz, DirectorPre-Sales, Business Development, ProductMarketing στη Samsung Electronics Air Conditioner Europe, λέει: «Η προσθήκη στη σειρά EHS μας είναι η αντλία EHS Mono R290, που προσφέρει μια εξωτερική μονάδα αέρος – νερού με ενσωματωμένο ψυχροστάσιο που ενσωματώνει υδραυλικά εξαρτήματα και σύστημα ελέγχου χωρίς να χρειάζεται κιτ εσωτερικού χώρου. Αυτό το νέο μοντέλο στη σειρά EHS μας καθησυχάζει ότι η περαιτέρω ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες της αγοράς.”

Κατασκευασμένο για να λειτουργεί με R290

Η αντλία EHS Mono R290 χρησιμοποιεί ως ψυκτικό μέσο το R290 αντί του ευρέως διαδεδομένου ψυκτικού R32. Χάρη σε αυτό, τα εσωτερικά εξαρτήματα της μονάδας έχουν προσαρμοστεί σε σύγκριση με μια κανονική αντλία θερμότητας Mono. Αυτές οι προσαρμογές υποστηρίζουν τον διαχωρισμό του ψυκτικού μέσου R290 από το υπόλοιπο σύστημα.

Απρόσκοπτη εγκατάσταση, αθόρυβη λειτουργία, αισθητική εμφάνιση

Σχεδιασμένο για να λειτουργεί απρόσκοπτα με το ψυκτικό μέσο R290, οι ιδιοκτήτες σπιτιού καθώς και οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν την ευκολία χειρισμού της EHS Mono R290 Pump. Η εξωτερική μονάδα έχει σχεδιαστεί για να είναι απλή στην εγκατάσταση, το σέρβις και τη συντήρηση. Δεν απαιτεί πιστοποίηση Fgas για εγκαταστάσεις. Τα εσωτερικά

εξαρτήματα της αντλίας θερμότητας είναι προσβάσιμα μέσω του πλαϊνού πλαισίου, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί απλά χαλαρώνοντας τρεις βίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας κατά τις διαδικασίες εγκατάστασης, συντήρησης και σέρβις.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της νέας αντλίας EHS Mono R290 είναι ότι λειτουργεί σε επίπεδα θορύβου τόσο χαμηλά όσο ηχητική πίεση 35 dB(A)5 χρησιμοποιώντας μια αθόρυβη λειτουργία 4 βημάτων. Η εξωτερική μονάδα αυτής της αντλίας θερμότητας διαθέτει ένα σύστημα ηχομόνωσης διπλής στρώσης, εξοπλισμένο με πατενταρισμένο σχέδιο Groove Grid Felt6, το οποίο εμποδίζει και απορροφά αποτελεσματικά τον θόρυβο που παράγεται από εξαρτήματα του συμπιεστή και κραδασμούς.

Για την τοποθέτηση του συμπιεστή χρησιμοποιούνται ελατήρια (αντί για ελαστικούς δακτυλίους ), μειώνοντας έτσι τον ρυθμό μεταφοράς κραδασμών κατά 90%7.

Σχεδιασμένο σε σκούρο γκρι χρώμα που συμπληρώνει την τρέχουσα σχεδιαστική τάση για μοντέρνα εξωτερικά κτίρια, η αντλία EHS Mono R290 προσθέτει κομψότητα σε πολλές εξωτερικές προσόψεις, από έργα ανακαίνισης έως κατοικίες υψηλής ποιότητας.

Ενεργειακός έλεγχος και έγκαιρη πληροφόρηση

Η νέα σειρά αντλιών θερμότητας μπορεί επίσης να συνδεθεί με το SmartThings Energy8 για παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας. Ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά οικοσυστήματα συνδεδεμένων συσκευών παγκοσμίως, το SmartThings Energy της Samsung είναι συμβατό με βοηθούς φωνής, στην Αγγλική γλώσσα, όπως το Bixby, το GoogleHome και το Amazon Alexa9 και μια μεγάλη γκάμα συσκευών. Το SmartThings Energy10 προσφέρει συστήματα διαχείρισης οικιακής ενέργειας μέσα από πλούσιες πληροφορίες, αυτοματισμούς εξοικονόμησης ενέργειας και υποστήριξη για τους χρήστες. Μόλις συνδεθούν, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας και με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας AI δυνητικά να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Η αντλία EHS Mono R290 είναι επίσης συμβατή με την υπηρεσία EHS Cloud και μπορεί να ενσωματωθεί με το SmartThings Energy, το οποίο παρέχει στους επαγγελματίες πληθώρα τεχνικών δεδομένων και πληροφοριών, επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση της μονάδας. Από αναφορές σφαλμάτων έως τύπους δυσλειτουργιών και από ελέγχους κατάστασης έως πληροφορίες κατανάλωσης ενέργειας. Η υπηρεσία EHS Cloud επιτρέπει στους επαγγελματίες να αξιολογήσουν τις απαιτήσεις πριν φτάσουν στην τοποθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: Συστήματα ελέγχου κλίματος για το σπίτι – Λύσεις κλιματισμού Samsung (samsung-climatesolutions.com)