Η ElvalHalcor, στο πλαίσιο του θεσμού«Bravo Sustainability Dialogue & Awards», έλαβε δύο βραβεία, επισφραγίζοντας για ακόμη μία φορά την προσήλωση της Εταιρίας στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη δέσμευσή της για την εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Τα φετινά «Bravo Awards» πραγματοποιήθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση Sustainability Week 2021, που διοργανώθηκε από το QNF την εβδομάδα 31 Μάϊου με 5 Ιουνίου 2021.

Η ElvalHalcor επενδύει σταθερά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επιδιώκει τη συνεχή υπεύθυνη λειτουργία και ανάπτυξή της, εφαρμόζοντας πρακτικές υγιούς επιχειρηματικότητας. Η ElvalHalcor κατέθεσε, συνολικά έξι πρακτικές που είναι διαθέσιμες στο Παρατηρητήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης (https://www.sustainablegreece2020.com/gr/ambassador/elvalhalcor.346.html),                                                          από τις οποίες διακρίθηκαν και βραβευτήκαν οι δύο παρακάτω πρακτικές:

  • TALOS®XS σωλήνες κράματος χαλκού-σιδήρου υψηλής αντοχής (Πυλώνας: Αγορά / θεματική ενότητα: Ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών).
  • Ανακύκλωση χαλκού, κραμάτων χαλκού και αλουμινίου (Πυλώνας: Περιβάλλον / θεματική ενότητα: Διαχείριση αποβλήτων & κυκλική οικονομία).

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γιώργος Χηνόπουλος, Technology, Marketing, R&D Director της Halcor, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor έκανε, παρουσίαση του προϊόντος TALOS®XS σωλήνες κράματος χαλκού-σιδήρου υψηλής αντοχής, ενώ αργότερα, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε ότι: «Ο σωλήνας χαλκού TALOS®XS είναι ένα νέο καινοτόμο βιομηχανικό προϊόν με εμπορική επιτυχία που ανέπτυξε η Halcor για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της «πράσινης» τεχνολογίας ψύξης με χρήση φυσικών ψυκτικών αερίων. Η Halcor, ο τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor, έχει βασικό στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας, και να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των πελάτων μας προσφέροντας λύσεις υψηλής τεχνολογίας και άριστες υπηρεσίες υποστήριξης».

Σε ότι αφορά τη δεύτερη βράβευση της Εταιρίας, σε σχέση με την πρακτική ανακύκλωσης μετάλλων, ο κ. Νίκος Μαρινάκης, Διευθυντής Εργοστασίου Χύτευσης-Τήξης της Halcor, παραλαμβάνοντας το σχετικό βραβείο, δήλωσε ότι: «Για εμάς στην ElvalHalcor το υπεύθυνο επιχειρείν με κριτήρια βιωσιμότητας, παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη δραστηριότητα και μακρόχρονη πορεία μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση και υλοποιούμε εκτεταμένο πρόγραμμα χρήσης ανακυκλωμένου χαλκού και αλουμινίου ως πρώτη ύλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τη Halcor, τον τομέα σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor, το 2020 οι ανάγκες σε πρώτες ύλες καλύφθηκαν σε ποσοστό 55% από δευτερογενείς πηγές ήτοι από σκραπ χαλκού, προερχόμενο από συλλογή προϊόντων μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους. Στρατηγικά επιδιώκουμε τη συνεχώς αυξητική ενσωμάτωση του σκραπ χαλκού και αλουμινίου ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων μας, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία, με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Tέλος ο τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας την υπεύθυνη παραγωγή αλουμινίου σύμφωνα με το πρότυπο βιωσιμότητας της Aluminium Stewardship Initiative (ASI) καθώς η Elval είναι η πρώτη ελληνική βιομηχανία που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ASI Performance Standard. Ο κ. Νίκος Ζαρμπούτης, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Συμμόρφωσης της Elval, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δήλωσε ότι: «Η πιστοποίησή μας αυτή με το ASI Performance Standard (ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούλιο 2020), επιβεβαιώνει την επίδοση της Εταιρίας μας σε όλο το φάσμα που διέπει την υπεύθυνη παραγωγή αλουμινίου και συγκεκριμένα στους τρεις πυλώνες ESG». Επιπρόσθετα, o κ. Ζαρμπούτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολύ σύντομα θα γίνει η επόμενη επιθεώρηση της ElvalHalcor σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody Standard. Η πιστοποίηση αυτή θα επιτρέψει την παραγωγή και διάθεση πιστοποιημένου ASI υλικού στους πελάτες της ElvalHalcor.