Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει το σύστημα ψύξης-θέρμανσης LG MULTI V S, την πρώτη λύση 4, 5 και 6 HP R32 μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (Variable Refrigerant Flow – VRF) στον κλάδο. Από κτίρια κατοικιών και πολυκατοικίες – που διαθέτουν μικρά μπαλκόνια με περιορισμένους χώρους εγκατάστασης – μέχρι μικρά και μεσαία καταστήματα και γραφεία, το LG Multi V S είναι το μικρότερο σε μέγεθος και ελαφρύτερο από όλες τις λύσεις VRF ψυκτικού μέσου R32 με βελτιωμένη απόδοση.

Το LG Multi V S αποτελεί την πρώτη λύση VRF με ένα ανεμιστήρα με ψυκτικό R32 στην αγορά, στο οποίο ο όγκος έχει μειωθεί κατά 40% περίπου και το βάρος κατά 23% περίπου. Με αυτές τις αναβαθμίσεις η εγκατάστασή του σε μικρούς χώρους είναι εφικτή, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό του κτιρίου και την εγκατάσταση του συστήματος, και εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Επιπλέον, λόγω της μείωσης της ποσότητας του ψυκτικού, το LG Multi V S απαιτεί μόνο 4,3kg ψυκτικό μέσο σε σύγκριση με τα προηγούμενα που απαιτούσαν 5,6kg.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα συστήματα VRF συχνά εγκαθίστανται σε μπαλκόνια, το νέο σύστημα έχει αναβαθμιστεί ως προς τον σχεδιασμό και την αισθητική με νέα δομή και λειτουργεί σε επίπεδο θορύβου περίπου 50-52dBs (A), το οποίο μπορεί να συγκριθεί με τον ήχο μιας κανονικής συνομιλίας.

Η υψηλή αποδοτικότητα του LG Multi V S δεν επηρεάζεται από τη μείωση του μεγέθους του, καθώς η αποδοτικότητα οφείλεται στον συμπιεστή R1 CompressorTM της LG, έναν υβριδικό συμπιεστή scroll σε ειδικό άξονα, που προσφέρει υψηλή σταθερότητα και λειτουργική απόδοση ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φορτίου. Χάρη στον συμπιεστή R1 CompressorTM η λειτουργία του LG Multi V S είναι πιο αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον.

Το ψυκτικό μέσο R32 με χαμηλότερο Δυναμικό παγκόσμιας θέρμανσης (GWP) είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του νέου LG Multi V S. Στο νέο σύστημα MULTI V S R32 το GWP είναι περίπου 68% χαμηλότερο από αυτό του ψυκτικού μέσου R410A που χρησιμοποιείται ευρέως, και έτσι το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αέρια θερμοκηπίου. Επίσης, το R32 είναι οικονομικότερο, με περίπου 69% μείωση κόστους*.

Ο εναλλάκτης θερμότητας του LG Multi V S διαθέτει βελτιωμένη αντοχή ενάντια στη διάβρωση χάρη στην τεχνολογία Ocean Black Fin της LG, παρέχοντας ισχυρότερη προστασία στην ατμοσφαιρική ρύπανση, τη μόλυνση αλάτων και άλλα.

Οι εξωτερικές μονάδες διατίθενται σε αποδόσεις 4, 5, και 6HP, στα οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 13 εσωτερικές μονάδες. Το Multi V S είναι συμβατό με τις εσωτερικές μονάδες με R410A που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

* Σύγκριση με βάση τα R410A, EUR, στα 6HP

Σχετικά με την LG Electronics Business Solutions

Η LG Business Solutions προσφέρει επαγγελματικές λύσεις information display, συστημάτων κλιματισμού, φωτισμού και ενέργειας. Ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στην καινοτομία B2B, η LG Electronics Business Solutions στοχεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση συμπεριλαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εγκατάστασης, συντήρησης και υποστήριξης σε συνεργασία με επαγγελματίες συνεργάτες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση

www.lg.com/global/business

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

 www.lg.com/gr

LG Magazine

www.facebook.com/lghellas

www.LinkedIn.com/lghellas

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Touchpoint Strategies

Βασιλική Σχίζα

Account Director

e-mail: vassiliki.schiza@touchpointstrategies.gr

τηλ: 210 66 60 857

LG Electronics Hellas

Τζώρτζια Σταυροπούλου

Corporate & Business Units Senior Marketing Manager

e- mail: georgia.stavropoulou@lge.com

τηλ: 210 48 00 500