Από την έναρξη της Παγκόσμιας Ημέρας Ψύξης το 2019 η Γενική Ψυκτική συμμετέχει ενεργά σαν επίσημος χορηγός για την προώθηση αυτής της εορταστικής ημέρας του κλάδου της ψύξης και του κλιματισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης έχει στόχο να αναδείξει την επιστήμη της ψύξης και να τιμήσει τους ανθρώπους και τις
καινοτόμες τεχνολογίες που βρίσκονται πίσω από κάθε σύστημα ψύξης. Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εργάζονται στον κλάδο της ψύξης. Ο συνολικός αριθμός των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού
ανέρχονται στα 5 δισεκατομμύρια.

Όλα αυτά τα συστήματα εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες συντήρησης των τροφίμων, των φαρμακευτικών σκευασμάτων και των ψηφιακών δεδομένων. Εξασφαλίζουν συνθήκες άνεσης που προάγουν την ανθρώπινη υγεία και παραγωγικότητα. Με βάση την Παγκόσμια Τράπεζα υπάρχουν τέσσερα βασικά σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αναφορικά με την βιώσιμη ψύξη:

  1. Η ψύξη και ο κλιματισμός είναι απαραίτητα για την υγεία και την ευημερία μας.
  2. Αν ο κλάδος ακολουθήσει την αντίληψη business-as-usual θα είναι καταστροφικό για τον πλανήτη.
  3. Η επιλογή ενεργειακά αποδοτικών, βιώσιμων λύσεων ψύξης και κλιματισμού είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο και το περιβάλλον.
  4. Η Ασία αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξηβιώσιμων τεχνολογιών ψύξης.

Η κατανόηση της ανάγκης της ψύξης και του αντίκτυπου που έχει στο περιβάλλον είναι σημαντικά. Λείπει όμως κάτι ακόμα. Και αυτό είναι ο άνθρωπος. Πίσω από κάθε σύστημα ψύξης και πίσω από κάθε νέα τεχνολογία υπάρχουν οι άνθρωποι. Αναδείξτε τους. Υπάρχουν άνθρωποι που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, συντηρούν και ρυθμίζουν τα συστήματα ψύξης και κλιματισμού όπως και άνθρωποι που φροντίζουν η γνώση να μεταβιβάζεται στη νέα γενιά επαγγελματιών που θα αναλάβουν να συνεχίσουν το έργο.

Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι: “Cooling Champions: Cool Careers for a Better World”. Ο κλάδος της ψύξης και του κλιματισμού προσφέρει στους νέους πολλές δυνατότητες σταδιοδρομίας. Νέες, προηγμένες τεχνολογίες ψύξης πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις αειφορίας των διεθνών συμφωνιών προστασίας του κλίματος. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψύξης για αυτή τη χρονιά είναι να αναδείξει τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος για τους μελλοντικούς επαγγελματίες να δημιουργήσουν βιώσιμες και καλύτερες κοινωνίες. Επιπλέον θέλει να ενθαρρύνει περισσότερους άντρες και γυναίκες να ακολουθήσουν αυτό τον κλάδο χωρίς να ξεχνούν τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις του.

Καλούνται όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και οι χρήστες της τεχνολογίας της ψύξης να στηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης και να αναδείξουν την καμπάνια “Cooling Champions: Cool Careers for a Better World”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.worldrefrigerationday.org
#COOLCAREERS
#COOLINGCHAMPIONS #WREFD21