Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έχουν εμφανιστεί κάποιοι σωτήρες οι οποίοι ευαγγελίζονται τη σωτηρία του κλάδου. Είναι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν τα πάντα και να χτίσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στο χώρο των ψυκτικών, κομμένη και ραμμένη στα δικά τους συμφέροντα και στα συμφέροντα αυτών που πραγματικά εκπροσωπούν.

Ας μη ξεχνάμε όταν τους βρήκαμε απέναντι μας με το μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων ΜΗΚΙΕ που ήθελαν τους ψυκτικούς εργάτες, τους βρήκαμε αντιμέτωπους όταν προσπαθήσαμε να πιέσουμε για ενεργοποίηση των εξεταστικών επιτροπών στις Περιφέρειες, τους βρίσκουμε αντιμέτωπους στα Υπουργεία στις διαπραγματεύσεις μας για διάφορα θέματα του κλάδου μας.
Μανιωδώς, με επιστολή στον ΕΟΠΠΕΠ, στις 19/04/2016 τους βρήκαμε αντιμέτωπους όπου ζητούσαν την ακύρωση των εξετάσεων που αφορούσαν τον Ε.Κ. 303/2008, και ότι θα καταγγέλλονταν κάθε πιστοποίηση άρα και αδειοδότηση που θα χορηγούνταν μέσα στο 2016 ως παράνομη, κατά την άποψη τους.
Από την άλλη καλούν συναδέλφους να ξοδέψουν χρήματα, δανειζόμενοι πολλές φορές, για να εξεταστούν στην Κύπρο, και το κόστος της πιστοποίησης από 120¬-130¬ να ξεπερνά πολλές φορές τα 400¬ και 450¬ χωρίς να υπολογιστούν τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής κλπ.
Το λυπηρό είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι που για δικούς τους λόγους «διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο, μη καταβολή συνδρομών στο Σωματείο» έχουν αποχωρήσει από κάποια Σωματεία και έχουν γίνει υποστηρικτές αυτών των «σωτήρων του κλάδου» κάνοντας καλό στους σωτήρες, και κακό στους πραγματικούς συναδέλφους τους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧH ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν στην εφαρμογή των Ε.Κ. και της Ελληνικής Νομοθεσίας, που σίγουρα ενοχλεί κάποιους, για να μην χάσουμε όλα αυτά που κερδίσαμε με πολύ κόπο και αγώνα.
Η Ο.Ψ.Ε. θα συνεχίσει αταλάντευτα, όπως έκανε εξ’ άλλου όλα αυτά τα χρόνια, να αγωνίζεται για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων ψυκτικών, είτε ανήκουν σε Σωματεία είτε όχι, με στόχο την περιφρούρηση και αναβάθμιση του κλάδου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πουλιάνος Παναγιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας
Κοντούσιας Δημήτριος