Η Ακαδημία της Daikin συμπληρώνει δώδεκα χρόνια λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περισσότερες από 5 χιλιάδες συμμετοχές

H Daikin Hellas, εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έχει προχωρήσει στην δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών κέντρων στην Αθήνα (2008) και τη Θεσσαλονίκη (2018), με στόχο την εκπαίδευση των συνεργατών της μέσω προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στη φιλοσοφία και το όραμα της Daikin, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του κλιματισμού, θέρμανσης και της επαγγελματικής ψύξης και έχουν στη διάθεσή τους τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα του κλάδου για hands on εμπειρίες και εξάσκηση.

Στα πρόγραμμα εκπαίδευσης έχουν ήδη συμμετάσχει συνολικά περισσότεροι από 5.000 άτομα. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το lockdown τπου είχε επιβληθεί, το σύνολο των συμμετεχόντων ήταν 888, εκ των οποίων οι 279 παρακολούθησαν με φυσική παρουσία στο πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ οι 609 παρακολούθησαν εκπαιδεύσεις διαδικτυακά.

Η κυρία Όλγα Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη του Daikin Academy  δήλωσε σχετικά, «Στη Daikin πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των συνεργατών μας, οδηγεί την εταιρεία στην επιτυχία. Στόχος μας είναι οι συνεργάτες μας και οι άνθρωποι μας να είναι απόλυτα καταρτισμένοι όσον αφορά τις τάσεις και τις εξελίξεις της αγοράς. Επιπλέον, στοχεύουμε στην επαγγελματική και την προσωπική εξέλιξη όλων, δίνοντας όλα εκείνα τα εφόδια που θα οδηγήσουν τον καθένα από εμάς στην επιτυχία. Τα σεμινάρια για την περίοδο 2020-2021 έχουν ήδη ξεκινήσει και από τις πρώτες κιόλας μέρες φαίνεται το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.»

Όραμα της εταιρείας είναι η Ακαδημία της Daikin να συμβάλλει καθοριστικά στην καλλιέργειας μιας φιλοσοφίας δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στόχος της να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διαρκή ανάπτυξη των επαγγελματιών ολόκληρου του κλάδου.

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.