Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την καθυστέρηση της έκδοσης πιστοποιητικών, έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η συμμετοχή των Σωματείων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και υπολογισμούς της Ο.Ψ.Ε., δείχνοντας την συνοχή και την αποφασιστικότητα του κλάδου για περαιτέρω διεκδικήσεις.

Στη συνάντηση, η οποία είχε αντιπροσωπεία της Ο.Ψ.Ε. με εκπρόσωπους του Υπουργείου, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά ευθύνη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές ότι καλό είναι (για να κερδίσουμε χρόνο), να μην γίνει τροποποίηση στην ΚΥΑ, αλλά να συμπληρωθεί με τις ενότητες που προβλέπονται στο νέο Ε.Κ. 2015/2067.

Υπήρξε υπόσχεση από την πλευρά τους ότι θα βοηθήσουν να υπογραφεί πολύ σύντομα, όχι μόνο από τον Υπουργό Παιδείας, αλλά θα παρακολουθούν και την πορεία της, μέχρι την ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το Δ.Σ. της Ο.Ψ.Ε. ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και τους υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα έννομα δικαιώματα του κλάδου μας.