25 Ιανουαρίου 2024, Αθήνα – Η Mitsubishi Electric εγκαινίασε επίσημα το πρώτο υποκατάστημά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα. Τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος σηματοδοτούν τη στρατηγική ενίσχυσης του brand στην ελληνική αγορά και εορτάστηκαν με μια εντυπωσιακή εκδήλωση – gala για πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους, καθώς και με μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου για τα τοπικά μέσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Shunji Kurita, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V, o κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος LES, η κα. Raffaella Fusetti, Marketing Communication Manager στο τμήμα LES και ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και o Αξιότιμος κ. Yasunori Nakayama, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Shunji Kurita

 

 

 

 

 

Raffaella Fusetti

Andrea Veronese

Μια ανερχόμενη αγορά

Ο κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής για το τμήμα Κλιματισμού του υποκαταστήματος Mitsubishi Electric Ιταλίας, σχολίασε για την απόφαση της εταιρείας να ανοίξει τοπικό υποκατάστημα: «Πήραμε την απόφαση να εδραιώσουμε την παρουσία της Mitsubishi Electric στην Ευρώπη επενδύοντας στην Ελλάδα λόγω της ανάκαμψης και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στην Κύπρο, της οποίας το ελληνικό γραφείο θα είναι το σημείο αναφοράς. Η σταθεροποιημένη τοπική οικονομία και η θετική τάση της αγοράς, αποτελούν  πυλώνες μιας υγιούς και ευνοϊκής ανάπτυξης, την καλύτερη στιγμή για την οικοδόμηση της τοπικής μας παρουσίας με τα νέα γραφεία πωλήσεων, στοχεύοντας φιλόδοξα αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια».

Matteo Cerutti

Επιπλέον, ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, σχολίασε για το ίδιο θέμα: «Η στρατηγική απόφαση της Mitsubishi Electric Factory Automation να επενδύσει στην Ελλάδα στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στη South ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), που θα πετύχει την πιο αποτελεσματική διείσδυση στις τοπικές αγορές, παράλληλα με την υποστήριξη των πιστών μας συνεργατών. Τα νέα γραφεία στην Ελλάδα θα αποτελέσουν γέφυρα για την επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μάλτα».

Το όραμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mitsubishi Electric διαθέτει σχεδόν έναν αιώνα εμπειρίας στην ανάπτυξη βιομηχανικών και οικιακών λύσεων σε διάφορους τομείς, μέσω της κατασκευής, εμπορίας και πωλήσεων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία πληροφοριών και επικοινωνιών, στην ανάπτυξη δορυφορικών επικοινωνιών, αλλά και σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, βιομηχανική τεχνολογία, ενέργεια, συστήματα μεταφορών και κτιριακό εξοπλισμό. Η Mitsubishi Electric Europe B.V. δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, τόσο με τις θυγατρικές εταιρείες, όσο και με εγκαταστάσεις παραγωγής που προσφέρουν καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και λύσεις υψηλής ποιότητας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V. κ. Shunji Kurita σχολίασε: «Το άνοιγμα αυτού του υποκαταστήματος στην Αθήνα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Mitsubishi Electric στη Νότια Ευρώπη, η οποία έχει ήδη ένα ισχυρό υπόβαθρο μέσω των υπαρχόντων καταστημάτων και του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων μας.

Ως μέρος του στόχου της Mitsubishi Electric να δημιουργήσει μια βιώσιμη κοινωνία, δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε συνεχώς προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές προκλήσεις των χωρών σε όλο τον κόσμο, προκλήσεις που βασίζονται στην άνεση, υψηλή ποιότητα και σε καινοτόμες λύσεις.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο υποκατάστημα θα προσφέρει μια πολύτιμη βάση για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας και θα συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτή τη δυναμική περιοχή».

Mέσω του τμήματος Living Environmental Systems, η Mitsubishi Electric Europe B.V., είναι ενεργή στον κλάδο των συστημάτων κλιματισμού για περισσότερα από 30 χρόνια και ευρέως αναγνωρισμένη για το καινοτόμο όραμά της, καθώς και για την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της.

Το τμήμα Living Environmental Systems της Mitsubishi Electric διαθέτει επίσης εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και ποιότητας αέρα. Με ολοκληρωμένες λύσεις για μεμονωμένες κατοικίες έως πλήρως κεντρικοποιημένα συστήματα, από ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι επιχειρήσεις spa και εμπορικά κέντρα, και από μικρές πολυκατοικίες έως συγκροτήματα κατοικιών, η Mitsubishi Electric έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία της.

Στην Ελλάδα η Mitsubishi Electric μέχρι πρότινος ήταν παρούσα μέσω ενός ισχυρού δικτύου διανομέων, που συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.