Η πιο «δροσερή» μέρα του χρόνου είναι στις 26 Ιουνίου! Είναι η μέρα που όλοι οι επαγγελματίες, οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί και οι εταιρίες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης. Η Γενική Ψυκτική ΑΤΕΚΕ, επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψύξης, συμμετέχει στην εκστρατεία αυτή με στόχο να ενημερώσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο για την υπέροχη επιστήμη της ψύξης και την αναγκαιότητά της για τη διασφάλιση του τρόπου ζωής μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης είναι μια διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται στις 26 Ιουνίου κάθε χρόνο για να αναδείξει τον κλάδο της ψύξης, του κλιματισμού και των αντλιών θερμότητας. Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης έχει ένα θέμα. Το φετινό θέμα είναι «Cooling Matters». Ο Steve Gill, εμπνευστής της ιδέας αυτής αναφέρει, “Το Cooling Matters θα πει την ιστορία του πώς η ευημερία μας εξαρτάται από την ψύξη και πώς οι επιλογές τεχνολογίας ψύξης μπορούν να προστατεύσουν την ευημερία των μελλοντικών γενεών”.

Πολλοί άνθρωποι εκτός της βιομηχανίας ψύξης πιθανότατα δεν έχουν την πλήρη εικόνα για το πόσο σημαντική είναι η ψύξη στην καθημερινή ζωή, εκτός ίσως από τη χρήση του ψυγείου για να διατηρήσουν τα τρόφιμα κρύα στο σπίτι. Αλλά η ψύξη έχει τεράστια σημασία με πάρα πολλούς τρόπους. Η ψύξη βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής. Δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται άνετα, σώζει ζωές, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επιτύχουν. Η ανάγκη για ψύξη είναι παντού, αγγίζει ζωές με φανταστικούς, αν και συχνά απαρατήρητους τρόπους. Όπως και αν το δούμε Cooling Matters!

Είδαμε την σημασία της ψύξης στον μετριασμό μιας παγκόσμιας πανδημίας διατηρώντας τα εμβόλια κρύα και την αποτελεσματικότητά τους υψηλή, μεταξύ άλλων χρήσεων που είναι κρίσιμες για την υγεία, την άνεση και την ευημερία της ανθρωπότητας.