Η ElvalHalcor έλαβε το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας στην τελετή απονομής των «Diamonds of the Greek Economy 2020», που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, στο Hilton Athens Hotel. Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων λόγω μέτρων προστασίας του κορονοϊού – μεταδόθηκε στο διαδίκτυο – είχε κυβερνητικούς αξιωματούχους , εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους και εκπροσώπους επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και πρεσβευτές και άλλους εκπροσώπους του εξωτερικού.Διοργανώθηκε από την New Times Publishing, όπου βράβευσε και τίμησε τις επιχειρήσεις «διαμάντια» από ολόκληρο το ελληνικό επιχειρηματικό φάσμα.

Η ElvalHalcor και οι θυγατρικές της ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην πανδημία, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία των υπαλλήλων, των προμηθευτών και των πελατών της και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που εφαρμόστηκαν με επιτυχία χωρίς να διαταραχθεί η παραγωγική δραστηριότητα.

Η ElvalHalcor ως κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής προϊόντων αλουμινίου και χαλκού συνεχίζει να επενδύει σε έρευνα και τεχνολογία, ταλαντούχους ανθρώπους, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, έξυπνη τεχνολογία στην εποχή της βιομηχανίας 4.0, προκειμένου να δημιουργήσει λύσεις υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η Εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη στη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή της στρατηγική για την αύξηση των εξαγωγών τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο και στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και των μεριδίων αγοράς σε προϊόντα με συναρπαστικές προοπτικές στο πλαίσιο μιας κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας.  Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι ο ολοκαίνουργιος, τετραπλό έλαστρο Tandem αλουμινίου μας, έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στο εργοστάσιο αλουμινίου της ElvalHalcor στα Οινόφυτα της Ελλάδας. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 150 εκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό, τεχνολογία και υποδομή, η οποία αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση του πενταετούς σχεδίου της Εταιρείας για διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας προϊόντων αλουμινίου.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το υψηλό όφελος της παραγωγής του κλάδου, η σχετική «αντίσταση» της ζήτησης των προϊόντων της σε διεθνείς κυκλικές διακυμάνσεις, η δημιουργία και η ασφάλεια σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, όπου έχει ευεργετικό και πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Σχετικά με την ElvalHalcor

Η ElvalHalcor (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες παραγωγής αλουμινίου και χαλκού. Η Εταιρία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2017 μέσω της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μιας από τις διεθνώς σημαντικότερες εταιρίες έλασης αλουμινίου, από τη ΧΑΛΚΟΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elvalhalcor.com.