Κατηγορία:
0
0

Καλησπερα,Ειμαι μηχανολογος μηχανικος και θελω να ασχοληθω με το επαγγελμα του ψυκτικου.Ηθελα να ρωτησω πριν ξεκινησω δουλεια,το επαγγελμα του ψυκτικου εχει μεσα ρευματα και τασεις?Η μονο το ηλεκτρονικο ρευμα στις συσκευες κλιματισμου και ταση μονο για παροχη?Σε μια μεγαλη βιομηχανικη εγκατασταση ο ψυκτικος ασχολειται με Ταση??Γιατι εχω φοβια στην ταση και σκεφτομαι εαν ειναι το καταλληλο βημα που παω να κανω?

Marked as spam
Δημοσιεύτηκε από
Η ερώτηση έγινε 30 Μαΐου, 2023 1:52 μμ
519 προβολές
0
Ιδιωτική απάντηση

Αγαπητέ Γιώργο,

Το επάγγελμα του ψυκτικού ασχολείται στα σίγουρα και με χαμηλή τάση και ρεύματα. Το πιο σύνηθες είναι ο αυτοματισμός ενός συστήματος που υλοποιείται με χαμηλή τάση στα 230V και κάποια λίγα watt. Ο ψυκτικός δεν έχει το επαγγελματικό δικαίωμα να φτιάξει έναν ηλεκτρικό πίνακα ή να τον μετατρέψει, παρά μόνο να αντικαταστήσει κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα στο σύστημα αυτοματισμού του ψυκτικού κυκλώματος.

Η κύρια ενασχόληση όμως του τυπικού ψυκτικού είναι με το κύκλωμα του ψυκτικού ρευστού που είναι υπό πίεση (χαμηλή προς μέση).

Καθώς είσαι μηχανολόγος μηχανικός έχεις το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτεις γνωστικά εφόδια από πάρα πολλούς κλάδους (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά, θερμοδυναμική, ρευστομηχανική, σχέδιο) που σου δίνουν τη δυνατότητα να εκτελείς εργασίες χωρίς περιορισμό ισχύος ή ρευστού από την αρχή της καριέρας σου.

Χωρίς να σε ξέρω και χωρίς να θέλω να κάνω υποθέσεις για τις γνώσεις σου υποψιάζομαι πως οι φόβοι σου και η χαμηλή αυτοπεποίθηση με τα ρεύματα πηγάζουν από κάποια έλλειψη γνώσης ή εμπειρίας πάνω σε αυτά. Ως μηχανικός θα σου έλεγα ότι και εδώ έχεις πάρα πολλά εφόδια και είναι κρίμα να αφήσεις μια καλή καριέρα στην ψύξη μόνο λόγω του ηλεκτρισμού. Ένα μέρος της μαγείας της ψύξης είναι και ο αυτοματισμός που μπορεί να γίνει σε ένα ψυκτικό σύστημα που επιτυγχάνεται με τη χρήση των ηλεκτρονικών χαμηλής τάσης.

Ο κλάδος της ψύξης γενικότερα πάσχει από έμπειρους ψυκτικούς με άδεια εργοδηγού (που έχεις αυτόματα λόγω του πτυχίου σου). Αν θες την προσωπική μου άποψη θα ήταν πολύ κρίμα να εγκαταλείψεις το επάγγελμα λόγω αυτού του φόβου. Θα σου πρότεινα να χτίσεις τις γνώσεις σου και να αποκτήσεις κάποια εμπειρία δίπλα σε έναν άλλο μηχανικό ώστε να δεις πόσο εύκολα και ακίνδυνα μπορούν να γίνουν όλα αν τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας.

Αν σε βγάζει ο δρόμος και θες να μιλήσουμε από κοντά θα ήταν χαρά μου να κεράσω καφέ και να σου δείξω κάποια πράγματα.

Δημήτρης Ταΐρης (ΤΑΪΡΗΣ ΑΕΒΕ, Πέτρου Ράλλη 68, Αιγάλεω 12241 - Τηλ. 210-4933200)

 

Marked as spam
Δημοσιεύτηκε από
Απαντήθηκε: 30 Μαΐου, 2023 2:20 μμ