Η νέα στρατηγική επένδυση που φέρνει την ΕΛΒΑΛ στην κορυφή του κλάδου έλασης αλουμινίου παγκοσμίως

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του τετραπλού θερμού ελάστρου τελευταίας τεχνολογίας TANDEM, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα. Η νέα αυτή στρατηγική επένδυση της ΕΛΒΑΛ, τομέα έλασης αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, σε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει παγκοσμίως στον μηχανολογικό εξοπλισμό της θερμής έλασης, τοποθετεί την ελληνική βιομηχανία αλουμινίου στην αιχμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας.

Η επένδυση του νέου ελάστρου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, καθιστά την ΕΛΒΑΛ το δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη από πλευράς δυνατότητας όγκου παραγωγής, ενώ με συμπληρωματικές επενδύσεις που προγραμματίζονται στην επόμενη πενταετία, η παραγωγική δυναμικότητα της ΕΛΒΑΛ αναμένεται να τριπλασιαστεί. Η κορυφαίας σημασίας αυτή επένδυση, ανοίγει τον δρόμο για καινούργιες, πιο απαιτητικές αγορές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η αεροναυπηγική. Παράλληλα ενισχύει σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα του εργοστασίου, μειώνοντας την ειδική κατανάλωση ενέργειας και το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα, συμβάλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων και χρόνου, βελτιστοποιώντας παράλληλα τη μεταλλουργική διαδικασία. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, μοιραζόμαστε τη νέα αυτή πρωτοπορία, καθώς η επένδυση του TANDEM, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την ΕΛΒΑΛ, φέρνοντας μαζί της άμεσα και σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Με το σύνθημα «Η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει”, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή παρουσίαση του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου TANDEM της ΕΛΒΑΛ, επισημαίνοντας ότι η αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, με έμφαση στη βαριά βιομηχανία. Η επένδυση αυτή της ΕΛΒΑΛ, τόνισε ότι αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα του πώς λειτουργεί στην πράξη η κυκλική οικονομία, που είναι προτεραιότητα του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, αναγγέλλοντας παράλληλα τη μείωση του Ειδικού Φόρου

Κατανάλωσης για τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης. Η ΕΛΒΑΛ αποτελεί έναν αφανή πυλώνα της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας, αλλά είναι μία εταιρία με παγκόσμια φήμη και μία εταιρία πρωταθλήτρια στις εξαγωγές, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του,τονίζοντας παράλληλα ότι, «Δεν ισχύει το ότι η Ελλάδα δεν παράγειούτε καρφίτσα. Η ΕΛΒΑΛ είναι εδώ, πρωτοπόρα στην επεξεργασία του αλουμινίου. Και με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ πρωτοπόρα σε έναν κλάδο με μεγάλο παρελθόν, αλλά με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές». Επιπρόσθετα, υπογράμμισε το γεγονός ότι η επένδυση ολοκληρώθηκε σε περίοδο αβεβαιότητας λόγω κορονοϊού και προστίθεται στις θετικές εξελίξεις της χώρας των τελευταίων εβδομάδων. Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, ευχήθηκε στη Διοίκηση της Εταιρίας για τη νέα επένδυση, λέγοντας ότι: «Η αναβαθμισμένη έλαση αλουμινίου να γίνει το ελατήριο εκτίναξης της ΕΛΒΑΛ, και αυτό το πρωτοποριακό τετραπλό έλαστρο, να γίνει εφαλτήριο για μία βιομηχανική άνοιξη σε ολόκληρη τη χώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ