Ο όμιλος Inventor με ηγετική παρουσία στον τομέα του κλιματισμού στην Ελλάδα, συνεχίζει να πρωτοπορεί με μία συνεργασία-σταθμό για την ελληνική αγορά. Γίνεται μέλος του ομίλου Beijer Ref, καθώς υπέγραψε συμφωνία , με την οποία η τελευταία αποκτά το 80% των μετοχών της Inventor, με τη δυνατότητα να αποκτήσει και το εναπομείναν μερίδιο, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Η Inventor έχει σημειώσει υψηλή κερδοφορία τα τελευταία  χρόνια, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 19% και ανάπτυξη EBIT της τάξης του 40% την τελευταία τετραετία. Η εταιρεία έχει πολυετή εμπειρία στην κατηγορία κλιματισμού από το 1966, και διαθέτει τα brand Inventor, GE appliances και Haier στην ελληνική αγορά.  Τα κεντρικά γραφεία της Inventor βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ διατηρεί και εμπορικά γραφεία στο Βουκουρέστι. Η βασική της δραστηριότητα είναι η διάθεση των προϊόντων της στα δίκτυα λιανικής και στο δίκτυο επαγγελματιών κλιματισμού. Παράλληλα, η συνεργασία της με τα μεγαλύτερα marketplaces όπως την Amazon, Fnac, Darty, eBay, CDiscount κλπ, είναι εξίσου σημαντική καθώς οι πλατφόρμες αυτές  θα αποτελέσουν ένα νέο κανάλι διανομής για τη Beijer Ref. Οι ετήσιες πωλήσεις της Inventor ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αριθμεί περίπου 80 άτομα προσωπικό.

Η Beijer Ref είναι ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ψύξης παγκοσμίως, ένας κολοσσός με περίπου 70 θυγατρικές εταιρείες στην Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική. Οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 37 χώρες. Ο όμιλος εταιρειών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που καλύπτουν τους τομείς της εμπορικής ψύξης, της βιομηχανικής ψύξης, του κλιματισμού και της θέρμανσης, σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. H Beijer Ref είναι εισηγμένη στο Large Cap του δείκτη Nasdaq του χρηματιστηρίου της  Στοκχόλμης και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Malmo.

Τις δύο εταιρείες ενώνει η φιλοσοφία συνεχούς ανάπτυξης, η αφοσίωση στην τεχνολογία και η βαθιά εμπειρία στον χώρο του κλιματισμού, που θα δώσει ώθηση στα επιχειρηματικά σχέδια και των δύο πλευρών.  Τα δύο μέρη υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία, την οποία θα ακολουθήσει ο έλεγχος της συναλλαγής από την Αρχή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021. Η διοίκηση και τα στελέχη της  Inventor θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία, τόσο στη διανομή όσο και στην επικοινωνία, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, με έμφαση στην τεχνολογία.

Ο Per Bertland, CEO of Beijer Ref, δήλωσε:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την προσθήκη: η Inventor προσθέτει αξία και ανταγωνιστικότητα στον όμιλό μας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι μία εντελώς νέα αγορά για τη Beijer Ref, γεγονός που συνάδει με τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Η Inventor έχει πολύ μεγάλες προοπτικές και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία μαζί με τους πελάτες μας και τη διοίκηση»

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος, CEO του ομίλου Inventor, σχολιάζει: 

 “Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Beijer Ref, καθώς έχουμε μεγάλη εκτίμηση στην εξαιρετική δουλειά και το παγκοσμίως καταξιωμένο όνομα της εταιρείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αναπτύξουμε την προοπτική μας για το μέλλον με την Beijer Ref στο πλευρό μας, για να επιτύχουμε τους στόχους μας, ακολουθώντας τη στρατηγική μας και υλοποιώντας το επιχειρηματικό μας πλάνο με την προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας»