Η Daikin Europe θα συμμετέχει, ως Premium Χορηγός, στο ISH digital 21, την κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση θέρμανσης, νερού και ενέργειας, που πραγματοποιείται ψηφιακά από τις 22 έως τις 26 Μαρτίου 2021.  Η έκθεση ISH21, θα παρουσιάσει τις νέες τάσεις που αφορούν την θέρμανση, τον κλιματισμό, τον μοντέρνο σχεδιασμό μπάνιου και τα έξυπνα οικιακά συστήματα.

Η Daikin,  ως πρωτοπόρα στην ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας, με ηγετική θέση στον τομέα αυτό, έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της αλλαγής στην τεχνολογία της θέρμανσης. Με αφορμή την έκθεση ISH, η Daikin διοργανώνει μια σειρά καινοτόμων διαδικτυακών σεμιναρίων στα πλαίσια της παγκόσμιας έκθεσης ISH, που έχουν ως κεντρικό σύνθημα «Μετασχηματισμός με την Daikin» και θα χωρίζεται σε τρείς βασικές θεματικές ενότητες: Τη βιωσιμότητα, την ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και τον μετασχηματισμό του τομέα θέρμανσης

Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει η Daikin θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την ανακαίνιση, η ποιότητα των εσωτερικών χώρων και η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Επιπλέον, με την ευκαιρία του ISH digital 2021, η Daikin θα δώσει πληροφορίες σχετικά με τις καινοτομίες των προϊόντων της.

Παρά την περίοδο Covid που διανύει η παγκόσμια κοινότητα,  η Daikin Europe συμμετέχει στο ετήσιο ISH Digital φέρνοντας σε επαφή νέους ενδιαφερόμενους πελάτες και καταναλωτές. Καθώς η παγκόσμια κοινότητα επιζητά την αλλαγή, η Daikin έχει δεσμευτεί στη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους και τις επιχειρήσεις κάνοντας τον τρόπο ζωής όλων καλύτερο.

Μετασχηματισμός με την  Daikin

Το κοινό θέμα των δράσεων της Daikin θα είναι το “Μετασχηματισμός με την Daikin” μιας και στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε, η Daikin ξεχωρίζει ως εταίρος στη μετατροπή των καταναλωτών της προς έναν βιώσιμο κόσμο.

Το moto “Μετασχηματισμός με την Daikin” αντικατοπτρίζει τη βαθιά σημασία του έργου και της αποστολής του Daikin. Με τις αντλίες θερμότητας, η εταιρεία μετατρέπει τον εξωτερικό αέρα σε ενέργεια για την θέρμανση και ψύξη σπιτιών, διαμερισμάτων, γραφείων ή ξενοδοχείων. Ο «μετασχηματισμός αναφέρεται στην αναγκαία αλλαγή της τεχνολογίας θέρμανσης από την καύση ορυκτών καυσίμων (λέβητες πετρελαίου & αερίου), στην αντλία θερμότητας με χρήση διαθέσιμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», λέει ο Patrick Crombez, γενικός διευθυντής του τμήματος θέρμανσης στην Daikin Ευρώπης.

Η Daikin πρωτοπόρα στην προσπάθεια για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρώπη

Η Daikin ως εταιρεία με εργοστάσια παραγωγής και τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, θέλει να εκφράσει περαιτέρω τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Η αειφορεία  της Ευρώπης και η ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 είναι 2 τεράστιες προκλήσεις ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη μετά το COVID-19 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Για αυτό τον σκοπό, η ΕΕ έχει θέσει σαφείς στόχους αειφορίας στην Πράσινη Συμφωνία και καλεί τις χώρες και τις εταιρείες να εφαρμόσουν την αειφορία στην αποστολή τους. Η Daikin προτείνει ότι οι αντλίες θερμότητας είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να γίνει αυτό ενώ πράγματι και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αντλίες θερμότητας ξεχωρίζουν ως λύση για να καταστεί η Ευρώπη ουδέτερη από άνθρακα σε συνδυασμό με βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Τα Διαδικτυακά σεμινάρια στα πλαίσια του ISH Digital με την υποστήριξη της Daikin

Τα διαδικτυακά σεμινάρια της Daikin στα πλαίσια του ISH Digital θα επικεντρωθούν σε τρία βασικά σημεία: βιωσιμότητα, ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και μετασχηματισμός του τομέα θέρμανσης.

Η βιωσιμότητα είναι το βασικό στοιχείο που υποστηρίζει όλα τα προϊόντα και τις λύσεις της Daikin καθώς το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο αφορά τα «Ψυκτικά και κυκλική οικονομία». Στο εν λόγω σεμινάριο, θα συζητηθεί η αντιμετώπιση παρανοήσεων σχετικά με τον κλιματισμό μιας και σε οικιακές εφαρμογές, η Daikin προωθεί πάντα την τεχνολογική πρόοδο. Χαρακτηριστικά, η σειρά Perfera είναι το πιο πρόσφατο λανσάρισμα κλιματιστικών, που συνδυάζει τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο είναι «Η τάση ανακαίνισης» που θα εξηγήσει πώς ο τομέας της θέρμανσης μπορεί να μετατραπεί σε βιώσιμος και με βάση την κυκλική οικονομία.

Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που αφορά τόσο τις οικιακές όσο και τις εμπορικές εφαρμογές. Ως εκ τούτου Daikin υποστηρίζει ένα γενικό σεμινάριο για όλες τις κλιματικές λύσεις για βελτιστοποιημένη ποιότητα αέρα των εσωτερικών χώρων, κυρίως σε ξενοδοχεία και σπίτια.

Για να μεταμορφωθεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε, οι βιώσιμες κλιματικές λύσεις είναι απαραίτητες σύμφωνα με την Daikin. Οι αντλίες θερμότητας είναι έτοιμες και εφαρμόσιμες σε κατοικίες, εμπορικούς χώρους, καταστήματα και  ξενοδοχεία. Ως ευρωπαϊκή εταιρεία με ισχυρή δέσμευση και ηγετική θέση στις ευρωπαϊκές αγορές αντλιών θερμότητας, η Daikin έχει κυρίαρχο ρόλο στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις βιώσιμες δυνατότητες του τομέα της θέρμανσης και της αντλίας θερμότητας.

Τέλος, ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής Θέρμανσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Daikin Europe σχολιάζει σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στην ISH21, την ψηφιακή εμπορική έκθεση. Ως premium χορηγός, θέλουμε να εκφράσουμε την ισχυρή δέσμευσή μας στον ευρωπαϊκό κλάδο HVAC. Δεν θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε σε αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία ώστε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με υπάρχοντες και νέους ενδιαφερόμενους, ώστε να συζητήσουμε τη σημασία της βιωσιμότητας. ”

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2019 ξεπέρασε τα €20 δις συνολικά και τα €2.1 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 80.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι και οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για μέγιστη εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 το Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.