Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής για τους τεχνικούς ψυκτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιδότησης «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» καθώς και για όλους τους εμπόρους.

Για την είσοδό σας στην πλατφόρμα (https://allazosyskevi.gov.gr) χρειάζονται οι κωδικοί taxis net. Στην πλατφόρμα θα βρείτε όλα τα απαιτούμενα και τις οδηγίες εγγραφής.

Επίσης σας επισημαίνουμε τα εξής:

1. Για την συμμετοχή σας στο εν λόγο πρόγραμμα, είναι απαραίτητα η άδεια και ο αριθμός πιστοποίησης, τα οποία αποδεικνύουν την τεχνική επάρκεια του ψυκτικού.

2. Δεν απαιτείται ανάκτηση των υγρών, παρά μόνο το μάζεμα τους στην εξωτερική μονάδα.

3. Στις υποχρεώσεις του τεχνικού ψυκτικού είναι η σήμανση της παλιάς συσκευής, ξεχωριστά για εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Στις μονάδες θα επικολλούνται ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες QR Code, τις οποίες θα παραλάβουμε από την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. ταχυδρομικά μετά την εγγραφή μας στην πλατφόρμα. Για τη σύνδεση μας με το link του Υπουργείου σκανάρουμε το QR Code μέσω κινητού και περνάμε το σειριακό αριθμό, ο οποίος ταυτοποιεί την συσκευή και συνδέεται με το voucher του πελάτη.

4. Για την επιβεβαίωση της αποξήλωσης ο τεχνικός με τους προσωπικούς του κωδικούς επιβεβαιώνει την αρτιότητα της συσκευής, την περιεκτικότητα των κλιματιστικών σε φρέον (R22-R407-R410), ότι η μονάδα ήταν τοποθετημένη και τέλος ότι είναι άρτια. Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο τεχνικός ψυκτικός σε ότι αφορά τις δικές του ενέργειες – αποξήλωση. Η παράδοση του απεγκατεστημένου κλιματιστικού στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., αφορά μόνο τους εμπόρους.

Κρίσιμες ημερομηνίες δράσης
• 22/6 – 5/7 : Υποβολή αιτήσεων καταναλωτών.
• 6/7 – 15/7: Υποβολή ενστάσεων – τελική επιλογή – αποστολή voucher σε ωφελούμενους.
• 15/7 – 15/9: Περίοδος εξαργύρωσης voucher.
• 30/9 : Επίσημη ολοκλήρωση ενεργειών (παράδοση – εγκατάσταση – επιστροφή ανακύκλωσης)