Το κατάστημα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην οδό Μητροπόλεως 72,  αναδείχθηκε RETAIL STORE SUPER MARKET στα Retail Business Awards 2017

Μία σημαντική διάκριση προστέθηκε στις επιτυχίες της Daikin Ελλάς καθότι εξόπλισε το καλύτερο κατάστημα στο εγχώριο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Η εταιρεία Τ.Ε.Μ.Ε.Κ. Α.Ε. – Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. μελέτησε τις Η/Μ Εγκαταστάσεις του καταστήματος της  ΑΒ Βασιλόπουλος στο κέντρο της Αθήνας στην Οδό Μητροπόλεως 72.

Προαπαιτούμενα για το κατάστημα ήταν ο πράσινος προσανατολισμός με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας  και η προσαρμογή στο υπάρχον περιβάλλον και συνθήκες άνεσης.

Λόγω του χαρακτηρισμού του κτιρίου ως διατηρητέου δεν επιτρέπονται επεμβάσεις μέσα και έξω από αυτό, συνεπώς ο κλιματισμός έπρεπε να σχεδιαστεί χωρίς εμφανή στοιχεία μέσα στο κατάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέχθηκε το συνδυασμένο σύστημα ψυγείων – κλιματισμού, Conveni-Pack της Daikin, που εκμεταλλεύεται την απορριπτόμενη θερμότητα από τα condensers των ψυγείων και διαθέτει σύστημα Heat Recovery.

Κατασκευασμένο με την τεχνολογία VRV της Daikin και καινοτόμο τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, το Conveni-Pack μπορεί να μειώσει την ενεργειακή  κατανάλωση έως και 50%. Η μονάδα ανακτά έως και 100% της θερμότητας που εξάγεται από τα ψυγεία-βιτρίνες και τους εξατμιστές και την χρησιμοποιεί εκ νέου για να θερμάνει το κατάστημα. Χάρη στον συμπαγή και σπονδυλωτό σχεδιασμό του, το Conveni-Pack είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ενώ το αποτύπωμα του είναι έως και 60% μικρότερο από τα συμβατικά συστήματα και είναι ιδανικό για μικρά και μεσαία κτίρια.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση της Daikin έχει ενσωματωθεί σε άλλα 20 καταστήματα και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Κοινή μονάδα ψύξης και κλιματισμού- Ανάκτηση Θερμότητας (CVP)
 • Χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση με χρήση inverter και economizer
 • Μειωμένο κόστος εγκατάστασης
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: περιορισμένες εκκινήσεις/παύσεις στους συμπιεστές, ενσωματωμένος έλεγχος και προστασίες
 • Ακριβής θερμοκρασιακός έλεγχος
 • Υψηλή ενεργειακή  απόδοση
 • Χρήση R410A (συμβατό με τον κανονισμό F-Gas 517/2014) με χαμηλούς δείκτες TEWI, LCCP
 • Χαμηλή στάθμη θορύβου
 • Μεγάλο εύρος εφαρμογών (Θερμοκρασία Εξάτμισης -45°C to +10°C)

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ηλίας Κατσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Daikin Ελλάς: «Το Conveni-Pack είναι ένα πολυβραβευμένο σύστημα αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη για την ενεργειακή του απόδοση και τον χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η επιλογή της ΑΒ Βασιλόπουλος μας τιμά και επισφραγίζει τη δέσμευση της εταιρίας στην αειφορία».

Εκ μέρους της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κ. Γιάννης Τσώνης, Technical Operations director, ανέφερε: «Με τη Daikin συμπλέουμε αναφορικά με το όραμά μας για την ενσωμάτωση πράσινης τεχνολογίας στα καταστήματά μας, ένα όραμα που έγινε πράξη στο σχεδιασμό του βραβευμένου καταστήματος στη Μητροπόλεως 72».

Σημειώνεται ότι το Conveni-Pack έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα με:

 • Βραβείογια θέματα περιβάλλοντος του Institute of Refrigeration Ireland (IRI) Environmental Award το 2014
 • ΒραβείοTop Retail Product Award Handelsjournal το 2014 στη Γερμανία
 • Τρόπαιο διάκρισης καινοτομίας στην έκθεση Equipmag 2008 στη Γαλλία
 • Έπαθλο κινήτρων (Incentive Prize) του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2007
 • ΒραβείοUK Environmental Product of the Year στα Cooling Industry Awards του

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.