Η LG Electronics (LG) τιμήθηκε με το ξεχωριστό χρυσό βραβείο Edison 2019, την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία Ενέργεια και Βιωσιμότητα, για την πρωτοποριακή τεχνολογία κλιματισμού της, η οποία επιτυγχάνει έως 40% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με τις καλύτερες επιδόσεις1.

Τα Βραβεία Edison, τα οποία αναδεικνύουν τα πλέον καινοτόμα προϊόντα και τους ηγέτες των επιχειρήσεων στον κόσμο, είναι από τα βραβεία με το υψηλότερο κύρος για την αριστεία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, το marketing, το σχεδιασμό και την καινοτομία. Η LG κέρδισε τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην υποκατηγορία Smart Climate Control για τα έξυπνα κλιματιστικά με Wi-Fi και τους συμπιεστές DUAL Inverter, ως αναγνώριση της πρωτοποριακής καινοτομίας, της απόδοσης και της αποδοτικότητάς τους.

Χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία της εταιρείας LG DUAL Inverter Compressor™, η LG είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει οικιακά κλιματιστικά με μεταβλητή συχνότητα περιστροφής του συμπιεστή, τα οποία παρέχουν αθόρυβη λειτουργία. Η τεχνολογία συμπιεστών μεταβλητής συχνότητας περιστροφής της LG τιμήθηκε, επίσης, από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ με τα ENERGY STAR® Emerging Technology Awards 2018 και 2019, τα οποία αναδεικνύουν νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους.

Ενώ τα συμβατικά κλιματιστικά λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, τα έξυπνα κλιματιστικά της LG με τεχνολογία DUAL Invertor Compressor ρυθμίζουν συνεχώς την συχνότητα περιστροφής του συμπιεστή για να πετύχουν εύκολα και γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου. Αυτό σημαίνει λιγότερες διακυμάνσεις και, ανάλογα με το μοντέλο, 15, 25 έως και 40%

μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από την ελάχιστη απαίτηση της πιστοποίησης ENERGY STAR2, βοηθώντας τους καταναλωτές στην εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνοντας τις εκπομπές CO2.

Το βραβείο Edison της LG «επιβεβαιώνει ότι η καινοτομία δεν κοιμάται ποτέ», δήλωσε ο Frank Bonafilia, Executive Director των Βραβείων Edison. «Με την ευφυΐα και τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα όνειρα του χθες θα γίνουν η σημερινή πραγματικότητα για να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, αλλά και παίζουμε».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία Edison 2019, επισκεφθείτε το site www.edisonawards.com

Σχετικά με την LG Electronics, Inc.

Η LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στην κινητή τηλεφωνία και στις οικιακές συσκευές. Με εργατικό δυναμικό 77.000 ανθρώπους σε 125 χώρες, η LG πέτυχε παγκόσμιες πωλήσεις 47,9 δισ.. USD (55,4 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν KRW) για το 2016. Η LG Electronics αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακή Ψυχαγωγία, Κινητή Τηλεφωνία, Οικιακές Συσκευές & Ενεργειακές Λύσεις, και Εξαρτήματα Οχημάτων. Η LG αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή επίπεδων οθονών τηλεοράσεων, συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κλιματιστικών, πλυντηρίων ρούχων και ψυγείων. Η LG είναι επίσημος εταίρος ENERGY STAR για το 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com.

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή κινητών και ψηφιακών συσκευών και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

www.lg.com/gr LG Magazine www.facebook.com/lghellas www.LinkedIn.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Touchpoint Strategies

Βασιλική Σχίζα

Account Director e-mail: vassilikischiza@touchpointstrategies.gr

τηλ: 210 66 60 857

LG Electronics Hellas

Τζώρτζια Σταυροπούλου

Corporate & Business Units Senior Marketing Manager e- mail: georgia.stavropoulou@lge.com

τηλ: 210 48 00 500