Η ΔΕΛΤΑ Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πραγματοποίησε μία σημαντική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω προηγμένων λύσεων κλιματισμού, σε κτήρια υψηλών απαιτήσεων.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον επιβλητικό χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δέλτα Τεχνική, κος Αναστάσιος Δεληγιώργης. Ο κος Αν. Δεληγιώργης υπογράμμισε την «…πολυετή εμπειρία του Ομίλου στον κλάδο της ενέργειας, τις δυνατότητες του, αλλά κυρίως στις υψηλής τεχνολογίας λύσεις, βάσει των οποίων η Δέλτα Τεχνική είναι σε θέση να υποστηρίξει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και γενικά κτήρια υψηλών απαιτήσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας που οδηγεί σε μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας».

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν εκτενώς δύο νέες σειρές προϊόντων του ιταλικού brand Climaveneta, της Mitsubishi Electric. Πρόκειται για τις σειρές i-FX-G01 και i-FX-Q2, οι οποίες απαρτίζονται αντίστοιχα από ψύκτες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τεχνολογίας inverter και τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας. Την παρουσίαση έκανε ο κος Andrea Dittura, Area Manager της Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A., ο οποίος ήρθε από την Ιταλία ειδικά για την εκδήλωση. Ο κος Ηλίας Πετσανάς, μηχανολόγος μηχανικός και διευθυντής πωλήσεων ανέλυσε τα καινοτόμα κατασκευαστικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, των λύσεων θέρμανσης και κλιματισμού της Climaveneta.

Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, ο μηχανολόγος μηχανικός της Δέλτα Τεχνική, κος Νικόλαος Τζοβλάς, παρουσίασε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου θέρμανσης – κλιματισμού μέσω γεωθερμίας, σε νέα ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και τα οικονομικά οφέλη που προσέφερε η συγκεκριμένη λύση σε ένα κτηριακό συγκρότημα υψηλών -και ειδικών- απαιτήσεων. Το έργο που υλοποιήθηκε πρόσφατα στα Χανιά, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε θέρμανση, ψύξη και ζεστά νερά χρήσης, με τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας και ψύκτες Climaveneta. Το αποτέλεσμα συνδυάζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση, της τάξης του 30% σε σχέση με όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα, αξιοποιώντας και τα οφέλη της γεωθερμίας.

Σχετικά με τον όμιλο Δέλτα Τεχνική

Ο όμιλος επιχειρήσεων Δέλτα Τεχνική περιλαμβάνει εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, εξοπλισμού και κατασκευών τεχνικών έργων που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από το 1980 που ιδρύθηκε ο όμιλος, έχει υλοποιήσει με επιτυχία πληθώρα έργων μεγάλης και μικρότερης κλίμακας, σε τομείς όπως: η προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανικού εξοπλισμού (λύσεις EPC), οι επαγγελματικές εφαρμογές κλιματισμού, ψύξης και εξοικονόμησης ενέργειας, οι καινοτόμες κατασκευές ειδικού εξοπλισμού για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση ΑΠΕ (βιομάζα, υδροστρόβιλοι, αιολικά και φωτοβολταϊκά), οι εφαρμογές γεωθερμίας κ.ά.

Η Δέλτα Τεχνική υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα που υλοποίησε καινοτόμες εφαρμογές αντλιών θερμότητας. Η φήμη της στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά, αποκτήθηκε μέσα από έργα που υλοποίησε με υπευθυνότητα και τεχνογνωσία το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης που απασχολεί.

Οι θυγατρικές του ομίλου -που στεγάζονται κυρίως στα ιδιόκτητα γραφεία του-, αναπτύσσουν σταδιακά ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, ενώ υλοποιούν και επενδύσεις σε διάφορους άλλους κλάδους, όπως το real estate και ο τουρισμός. Περισσότερα για τον όμιλο θα βρείτε στο www.deltatechniki.gr