Κατηγορία:
0
0

Καλησπερα, τα ψηφιακα κενομετρα ειναι πλεον απαραιτητα , διοτι προσφερουν ακριβεις μετρησεις και πολλαπλες πληροφοριες. Ποιο ειναι το ιδανικο κενο με ενα τετοιο οργανο ( απο ποσα μεχρι ποσα microns πχ) και ποια θα ηταν η σωστη Δt εξατμισης υγρασιας?

 

Marked as spam
Δημοσιεύτηκε από
Η ερώτηση έγινε 8 Απριλίου, 2021 6:17 πμ
948 προβολές
0
Ιδιωτική απάντηση

Τα ψηφιακά κενόμετρα είναι απαραίτητα ώστε να μπορούμε να έχουμε ακρίβεια στο επίπεδο κενού που επιτυγχάνουμε. Τα αναλογικά δυστυχώς δεν μπορούν να δώσουν σωστές μετρήσεις καθώς το σφάλμα ανάγνωσης μπορεί να αντιστοιχεί σε μεγάλη διαφορά στο επίπεδο του κενού. Συνήθως τα αναλογικά κενόμετρα μετρούν 0-1000 mBar. Το επιθυμητό κενό για ένα νέο σύστημα είναι κάτω από 500 Microns Hg. Αυτή η τιμή αντιστοιχεί σε 0,67 mBar, οπότε γίνεται κατανοητό ότι στην πραγματικότητα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αναλογικά κενόμετρα για να πάρεις ακριβή μέτρηση κενού καθώς θα χρειαζόταν μία πολύ μικρότερη κλίμακα από το 0-1000mBar.

Όσο αφορά το σωστό ΔΤ για ανάλογη υγρασία υπάρχει το άρθρο στο περιοδικό Ο Ψυκτικός:

http://opsiktikos.gr/blog/2018/11/13/dt-exatmisti-kai-rithmisi-ygrasias-se-psiktikous-thalamous/

Marked as spam
Δημοσιεύτηκε από
Απαντήθηκε: 8 Απριλίου, 2021 6:55 πμ
0
Ιδιωτική απάντηση

Καλημέρα,

Σύμφωνα μα τη νομοθεσία και τα πρότυπα το κενό που πρέπει να επιτευχθεί σε μια εγκατάσταση είναι κατ' ελάχιστον τα 270Pa απόλυτης πίεσης. Αυτό μεταφράζεται σε κενό σε 2,7mbar ή περίπου 2000μmHg (microns).

Γενικά είναι καλή πρακτική το κενό να είναι αρκετά χαμηλότερα από το όριο του νόμου. Αρκετοί κατασκευαστές συνιστούν κενό κάτω από 500μmHg(microns) δηλαδή τέσσερις φορές χαμηλότερα από το νομοθετημένο.

Σχετικά με τον χρόνο εξάτμισης της υγρασίας, δεν είναι εφικτό να δοθεί ένα νούμερο μιας και εξαρτάται από το μέγεθος της εγκατάστασης και την ποσότητα της υγρασίας που μπορεί να περιέχει.

EDIT: Με πρόλαβε ο Δημήτρης

Marked as spam
Δημοσιεύτηκε από
Απαντήθηκε: 8 Απριλίου, 2021 7:20 πμ