-2017: κύκλο εργασιών 812 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση 9%
-Επίτευξη στόχων και στους 5 επιχειρησιακούς τομείς
-Εξαγοράστηκε πλήρως η LNT Automation GmbH

Το 2017 ήταν πετυχημένο για τον όμιλο εταιριών fischer. Με κύκλο εργασιών 812 εκατομμύρια ευρώ, η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Waldachtal στο βόρειο Μέλανα Δρυμό (νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης στη Γερμανία) ξεπέρασε τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους (745 εκατομμύρια ευρώ) κατά 67 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 9%). Και οι 5 επιχειρησιακοί τομείς του ομίλου (συστήματα στερέωσης fischer, συστήματα αυτοκινήτου fischer, παιχνίδια fischertechnik, συμβουλευτικές υπηρεσίες fischer και LNT αυτοματισμοί) πέτυχαν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών. Η ελληνική θυγατρική του ομίλου αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 1,5%.

Πλήρης εξαγορά της LNT Αυτοματισμοί

Η fischer το 2017 προσαρμόστηκε ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης, στα πλαίσια της βιομηχανίας 4.0 και του ηλεκτρονικού εμπορίου, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της. Το 2017 εξαγόρασε πλήρως την εταιρία LNT Automation GmbH αφού είχε αποκτήσει το 90% των ειδικών ανάπτυξης, παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων το προηγούμενο έτος.

Η fischer απέκτησε πέρυσι και τις μετοχές της startup εταιρίας τρισδιάστατων εκτυπώσεων trinckle 3D. Με το paramate, το κύριο προϊόν της, η εταιρία διαθέτει εφαρμογές τρισδιάστατων εκτυπώσεων, για διαδικτυακά τρισδιάστατα μοντέλα χωρίς την ανάγκης γνώσης CAD. Εκτός από την trinkle 3D, η fischer απέκτησε μερίδια και άλλων startup εταιριών.

Επίσης μέσα στο 2017, η fischer συμβουλευτικές υπηρεσίες ίδρυσε θυγατρικές εταιρίες στην Ιταλία και την Κίνα.

Σημαντική αύξηση στελεχιακού δυναμικού
Στο τέλος του 2017, ο όμιλος εταιρειών fischer απασχολούσε 5.000 άτομα, 400 περισσότερα από το τέλος του 2016 (αύξηση 8%).

Επέκταση διεθνών δραστηριοτήτων
Ο όμιλος εταιρειών fischer δραστηριοποιεί σε διεθνές επίπεδο για αρκετές δεκαετίες. Η θυγατρική εταιρία στην Τσεχία γιόρτασε το 2017 τα 20 χρόνια λειτουργίας της στο Ivanovice na Hané. Μια ακόμη παραγωγική εγκατάσταση 7.200 τετραγωνικών μέτρων ξεκίνησε το ίδιο έτος για την παραγωγή πάνω από 190 προϊόντων fischer.

Η κινεζική θυγατρική εταιρία fischer fixings Co. Ltd. στο Taicangστην γιόρτασε επίσης 20 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας της. Η επέτειος γιορτάστηκε με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου παραγωγής (10.500 τετραγωνικών μέτρων) για τη fischer συστήματα αυτοκινήτου. Επίσης συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας και η fischer Αργεντινής.

Στις αρχές του 2017, η fischer εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της στο Freiburg σε ένα κτίριο 13.900 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί μεταφέρθηκαν οι παραγωγικές δραστηριότητες από το εργοστάσιο της Upat στην κοντινή πόλη Emmendingen

Προοπτικές για το 2018: αναμένεται παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών
Ο όμιλος εταιρειών fischer προβλέπει παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών με αυτή του 2017. Επιπρόσθετα, και άλλες εταιρίας θα ενταχθούν στον όμιλο εταιρών fischer.

_______________________________________________________________________________________________________________

Η εταιρία fischer Hellas είναι η ελληνική θυγατρική του ομίλου fischer. Ο όμιλος εταιριών fischer (www.fischer.group), με έδρα στο Waldachtal (Μέλανας Δρυμός, Γερμανία), είχε κύκλο εργασιών 812 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και 5.000 άτομα προσωπικό συνολικά. Η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται με 46 θυγατρικές σε 34 χώρες, έχει μονάδες παραγωγής σε 7 χώρες και πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες.

H fischer είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στον τομέα της μηχανικής αγκύρωσης. Τα προϊόντα που προσφέρει είναι: χημικά αγκύρια, εκτονούμενα (μεταλλικά) αγκύρια, πλαστικά (νάιλον) βύσματα, στηρίγματα Η/Μ εγκαταστάσεων, στηρίγματα μονώσεων, ηλεκτρολογικά στηρίγματα, ξυλόβιδες, χημικά οικοδομής (αφροί πολυουρεθάνης, στεγανωτικά – συγκολλητικά υλικά), προϊόντα κοπής, λείανσης και διάτρησης, βάσεις φωτοβολταϊκών, υλικά παθητικής πυροπροστασίας κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fischer.gr
Απόστολος Καβάκας, Γενικός Διευθυντής
Τηλ: +30 210 2838167, Fax: +30 210 2838167, E-mail: info@fischer.gr