Η πρώτη ανοιχτή ημερίδα του Σωματείου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία με ένα πλήθος περί των 200 ατόμων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν πολλά και κράτησαν την προσοχή του κοινού αμείωτη ως το τέλος:

Αρχικά το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του συνδέσμου Θάνος Μπίρης ενώ αμέσως μετά ο Γραμματέας Χάρης Παπαγεωργίου (Μηχανικός τεχνικός ψύξης – κλιματισμού Διπλ. Σιβιτανιδείου)μας παρουσίασε τους σκοπούς, τις ιδέες και το όραμα των μελών του συνδέσμου.

Στη συνέχεια, ο Ταΐρης Δημήτρης (Μηχανολόγος Μηχανικός BEng, MSc) ενημέρωσε τους καλεσμένους μας σχετικά με τον ευρωπαϊκό κανονισμό ΕΚ517/2014, τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στους εμπόρους εξοπλισμών και ρευστών, στους τεχνικούς που απασχολούνται με την διαχείριση ψυκτικών ρευστών αλλά και στους χρήστες του ψυκτικού εξοπλισμού. Αναλύθηκαν θέματα όπως οι ποσοστώσεις, οι απαγορεύσεις και το αρχείο που πρέπει να διατηρείται.

Τη σκυτάλη έλαβε ο Χαράλαμπος Μανώλαρος (Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός) συνάδελφος από το σωματείο ειδών πυρασφαλείας “Πυροπροστασία”, ο οποίος μας ανέλυσε τους κινδύνους από τη χρήση και μεταφορά των ψυκτικών ρευστών (εύφλεκτων και μη), τις απαιτήσεις του ADR για όλα τα ρευστά που απασχολούν τον μέσο τεχνικό, και το PED με τις απαιτήσεις του για τον σωστό σχεδιασμό και πρόληψη σε ένα ψυκτικό σύστημα.

Μετά το διάλλειμα για φαγητό, ο πρόεδρός μας Θάνος Μπίρης (Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός) παρουσίασε όλο το νομικό τοπίο σχετικά με τις άδειες των τεχνικών του κλάδου, τις απαιτήσεις για ανανέωση και αναβάθμιση, και το πρόβλημα των πιστοποιήσεων που συνεχίζεται. Συζητήθηκαν επίσης διάφορες περιπτώσεις αδειών παλαιών και νέων και τι προβλέπεται σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει ο κάτοχός της να συνεχίσει την νόμιμη εργασία του.

Την ημερίδα έκλεισαν δύο ομιλίες από χορηγούς μας: α) το Πανεπιστήμιο της Κύπρου που, με εκπρόσωπό του την κυρία Κονέ, παρουσίασε τα προγράμματα καταρτίσεων που μπορεί κάθε τεχνικός να παρακολουθήσει για να αναβαθμίσει τις γνώσεις του στις δύσκολες συγκυρίες που θα ακολουθήσουν και β) η εταιρεία DATAconsulting που μας παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο πρόγραμμα διαχείρισης τεχνικών “Vortex”.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες στο κοινό είχαν την ευκαιρία να γραφτούν ως μέλη στο σωματείο μας καθώς η ενημερωτική και εκπαιδευτική δράση θα συνεχιστεί αμείωτη με νέες ημερίδες και τεχνικά σεμινάρια. Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο αριθμός των ατόμων που αποφάσισαν να γίνουν μέλη του σωματείου μας, καθώς μετά από τον τελικό απολογισμό της ημέρας το ΣΩΠΙΜΗΨΥΚ αναδείχτηκε ως το μεγαλύτερο σωματείο της Ελλάδας στον τομέα της ψύξης και του κλιματισμού διαθέτοντας τα περισσότερα ενεργά μέλη.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους επισκέπτες που αφιέρωσαν την Κυριακή τους σε εμάς, τους χορηγούς που μας ενίσχυσαν και χάρη σε αυτούς ήταν εφικτή αυτή η παρουσίαση, τους ομιλητές για το πλούσιο και απόλυτα ενημερωτικό πρόγραμμα που μας παρουσίασαν αλλά, και όλους όσους δούλεψαν σκληρά για να έχει αυτή η παρουσίαση την επιτυχία που είχε.

Χορηγοί της Ημερίδας:

UNIC University of Nicosia – Training and development unit

DATAconsulting – Vortex

Climatherm 2018

ΤΑΪΡΗΣ ΑΕΒΕ

Πιλάλης ΑΒΕΕ – American Motors

ELTON

CAREL

BCool

Sendo

Daikin Enviroclima

AHI Carrier

GlobalKlima

Bitzer

Danfoss

iKlima

Σ. Σολδάτος

Παύλος Ι Κοντέλης ΑΕΒΕ

Frehotec